ONDERWEG MET
JE EIGEN VERHAAL

Hier stap je een andere wereld binnen. Een wereld die contact maakt met een verloren traditie: dialoog met de natuur.

Bergen die de horizon markeren. Zonnestralen die over de kam heen boerderijen doen oplichten. In de Matarranya lopen bergen van noord naar zuid, ze creëren valleien en plateau's en geven zo vorm aan de essentie van dit landschap. Onze tocht loopt door Els Ports -het natuurpark van La Tinença- en het Maestrzago-gebergte.

De ruwheid van deze omgeving brengt je terug naar je zachte kern. Tijdens de tocht is er veel ruimte om stil te staan bij je persoonlijke verhaal: 

Wie ben je?
Wat is je verlangen?
Wat zijn je grootste obstakels?

Image
Image

 

Op de pagina programma bouwstenen lees je meer over wat dit programma zo uniek maakt.

Tijdens deze expeditie ga je samen met andere leiders en ondernemers aan de slag met je eigen verhaal.

>> Elkaar helpen groeien.

>> We gebruiken de 13 stappen van de ‘Hero’s Journey’ (Joseph Campbell) als reisgids.

>> Het is veel meer dan een innerlijke reis. Je maakt ook de beweging naar buiten.  Door taal te geven aan je verhaal.


DOWNLOAD De BROCHURE

Image
Image

DAG 1 - 2

Heenvlucht Brussel – Barcelona (9u40/11u45 VY 8989), en transfer naar Beceite, een gemeente in de Matarranya comarca met slechts 603 inwoners.

We overnachten in een oude oliemolen uit 1576 die sinds 1800 in gebruik is als herberg.

De volgende ochtend wandelen we naar El Parrizal, een smalle vallei gevormd door de Matarranya-rivier. Vandaag ontdekken we een uiterst ruig landschap, waarbij het voortdurend op en neer gaat. Vanop de hoogstgelegen punten op onze tocht, Roca Morera en Moles de Arany, worden we beloond met uitzonderlijke uitzichten. We dalen weer af naar de rivier en de kloof van La Coscollosa, waar we wandelen door een bosrijke omgeving met dennen en eiken. Wandeling: ca. 18 km.

Overnachting in stapelbedden op slaapzaal in een afgelegen berghut in Font Ferrera.

DAG 3

De wandeling leidt vandaag doorheen het natuurpark van La Tinença de Benifassá.

We trekken vanuit de dichte bossen rondom Font Ferrera richting El Portell del Infern, over één van de mooiste routes van het natuurpark. Het eerste deel van deze route verbindt de dorpjes Fredes en La Senia, en leidt over de mythische natuurlijke doorgang El Portell del Infern (de poort van de hel), omgeven door hoge rotswanden.

De etappe laat ons genieten van de uitgestrekte wouden ('masías') en rivierdalen. Doordat de mens in dit gebied amper activiteiten heeft uitgeoefend, zijn haar ecosystemen heel goed bewaard gebleven. Wandeling: ca. 14 km.

Overnachting in Fredes, het laatste dorp van La Tinença, dat ooit deel uitmaakte van het grondgebied van de abt van de abdij van Benifassá.

Image
Image
 

Dag 4

We verlaten Fredes en trekken naar Boixar.

Dan dalen we gestaag af naar Vallibona, een prachtig stadje waar nog geen 40 mensen wonen. Wandeling: ca. 20 km.
Overnachting in Vallibon: La Carbonera

 


Image
Image
Image

Dag 5 - 6

De laatste wandeling door dit gebied met zijn complexe bergketens, vooraleer Morella te bereiken, een stadje dat we door zijn spectaculaire ligging rond een bergtop vanop uren afstand kunnen zien liggen.

Een stadje beladen met geschiedenis. Haar muren getuigen van verhalen en legenden over Spaanse helden uit een ver verleden, zoals El Cid, Rodrigo Diaz (die hier in 1084 passeerde) en de 'Tijger van El Maestrazgo', generaal Ramón Cabrera.

Op dag 6 is er onze transfer naar Barcelona voor de terugvlucht (18u40/20u50 VY 8990).

Image

Praktisch

Tijdens de dagtochten draag je enkel je dagrugzakje. Met uitzondering van dag 2 en 3 waar we ons gerief voor de overnachting in onze dagrugzak meedragen.

Elke ochtend en elke avond is er een groepsmoment waar we ervaringen en verhalen delen. Tijdens heel de dag is er veel ruimte voor individuele reflectie. En de mogelijkheid voor individuele koppelmomenten met de 2 coaches.


DOWNLOAD De BROCHURE

INDIVIDUELE
    COACHING
      NA DE EXPEDITIE

Enkele weken na de reis plannen we een individueel opvolgingsmoment (coachingsessie).

Uitgangspunt: van IK naar WIJ.

Hoe ga je je nieuwe verhaal tot leven brengen? Hoe ga je anderen uitnodigen in je verhaal?

Trefwoorden: Inspireren, bezielen, afstemmen, verbindende taal, dialoog.

 

cover